Tässä kanssa yksi vakiosuosikeista. Kopsailen ohjeen suoraan omalta kotikokki-sivulta. www.kotikokki.net/reseptit/nayta/53901/Mango-juustokakku



Pohja:

80 g margariinia

200 g Digestive-keksejä murskattuna

Murskaa keksit ja nypi ne pehmeän voin kanssa tasaiseksi seokseksi. Painele irtokakkuvuoan pohjalle (Kakkuvuoan pohjalle kannattaa laittaa leivipaperi).

Täyte:

5 liivatelehteä

3 rkl vettä

4 dl kermaa

200 g tuorejuustoa

1,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 tl sitruunamehua

- Laita täytteen liivatteet kylmään veteen pehmenemään.

- Yhdistä sokerit, sitruunamehu ja tuorejuusto keskenään.

- Sulata pehmenneet liivatteet 3 rkl kiehuvaa vettä ja lisää sitten tuorejuustoseoksen sekaan.

- Vatkaa kerma, ja lisää siihen tuorejuusto-liivateseos. Kaada seos pohjan päälle ja laita peitettynä hyytymään jääkaappiin n. 4 tunniksi.

Kuorrute:

2 prk PILTTI- mangososetta (muiden valmistajien soseet eivät ole läheskään yhtä hyviä.)

3 liivatelehteä

3 rkl vettä

Valmista kuorrute: Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä ja sulata 3 rkl kiehuvaa vettä. Lisää mangososeeseen. Kaada hyytyneen täytteen päälle, ja laita kakku jääkaappiin hyytymään, mielellään yön yli.

Kakkua voi muuttaa oman maun mukaan vaihtelemalla Piltti-makuja. Eräänä vuonna tein kuningatar- päällysteellä itsenäisyyspäivän kakun: