Tässä kanssa yksi vakiosuosikeista. Kopsailen ohjeen suoraan omalta kotikokki-sivulta. www.kotikokki.net/reseptit/nayta/53901/Mango-juustokakku
Pohja:
80 g margariinia
200 g Digestive-keksejä murskattuna
Murskaa keksit ja nypi ne pehmeän voin kanssa tasaiseksi seokseksi. Painele irtokakkuvuoan pohjalle (Kakkuvuoan pohjalle kannattaa laittaa leivipaperi).
Täyte:
5 liivatelehteä
3 rkl vettä
4 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 tl sitruunamehua
- Laita täytteen liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
- Yhdistä sokerit, sitruunamehu ja tuorejuusto keskenään.
- Sulata pehmenneet liivatteet 3 rkl kiehuvaa vettä ja lisää sitten tuorejuustoseoksen sekaan.
- Vatkaa kerma, ja lisää siihen tuorejuusto-liivateseos. Kaada seos pohjan päälle ja laita peitettynä hyytymään jääkaappiin n. 4 tunniksi.
Kuorrute:
2 prk PILTTI- mangososetta (muiden valmistajien soseet eivät ole läheskään yhtä hyviä.)
3 liivatelehteä
3 rkl vettä
Valmista kuorrute: Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä ja sulata 3 rkl kiehuvaa vettä. Lisää mangososeeseen. Kaada hyytyneen täytteen päälle, ja laita kakku jääkaappiin hyytymään, mielellään yön yli.
Kakkua voi muuttaa oman maun mukaan vaihtelemalla Piltti-makuja. Eräänä vuonna tein kuningatar- päällysteellä itsenäisyyspäivän kakun:
Kommentit