Meillä tehdään Runebergin tortut hieman omalla tavalla. Muffinssivuokiin ja ilman alkoholeja, tai muita kostukkeita. (Alkuperäinen resepti on ysäriltä yläasteen Kotsan tunneilta  Mutta toimii ja on simppeli!


Runebergin tortut (n. 8kpl)

100 g margariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

1 dl korppujauhoja

1 dl vehnäjauhoja

n. 0,5 dl mantelirouhetta

1 tl leivinjauhetta

1-2 tippaa karvasmanteliöljyä

Pinnalle:

Vadelmahilloa (tarkkasilmäiset voivat kuvasta huomata, että meillä käytettiin tällä kertaa mansikkaa)

Sokerivesikuorrutus:

1/2 rkl sitruunamehua

1 rkl vettä

2-3 dl tomusokeria

(Meillä käytettiin tuubissa olevaa valmiskuorrutetta, kun sattui kaapista löytymään)


- Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Mausta taikina karvasmantelilla.

- Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne taikinaan.

- Jaa taikina muffinssivuokiin, ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n. 10 min.

- Sekoita kuorrutuksen aineet, ja tee rengas jokaisen tortun pinnalle. Laita renkaan keskelle hilloa.