Tämä on iki-suosikki! Jostain syystä tykkään tehdä juustokakut isoon irtopohjavuokaan, että on matalampi. (Voi hyvällä omalla tunnolla leikata isomman palasen ).

Pohja:

50-70 g margariinia

200 g Digestive-keksejä murskattuna

Nypi pehmyt rasva ja keksinmurut tasaiseksi seokseksi. Painele sen jälkeen massa vuoan pohjalle, leivinpaperin päälle.

Täyte:

5 dl kuohu-/vispikermaa

250 g Mascarpone- tuorejuustoa

1,5 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

6 kpl liivatelehtiä

1,5 dl Baileys-kermalikööriä (myös Helmi on testattu ja toimii!)

Laita liivatelehdet pehmenemään reiluun määrään kylmää vettä. Vatkaa sitten kerma, ja lisää sinne sokerit ja tuorejuusto. Kuumenna kermalikööri kiehuvaksi kattilassa. Purista liika vesi liivatelehdistä ja lisää ne kattilaan. Anna jäähtyä hetken ja lisää sitten kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi, ja lisää pohjan päälle. anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti kelmulla peitettynä.

Päällys:

1 dl kermalikööriä

2 kpl liivatelehtiä

Kuumenna likööri kiehuvaksi kattilassa. Lisää kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet. Anna hetken jäähtyä, ja lisää täytteen päälle. (Huom. Jos lisäät päällysteen liian kuumana, niin täytteestä liukenee osa päällysteeseen. Tämän pystyy onneksi vielä peittämään suklaarouheella, jos näin käy. Nimimerkillä been there, done that )

Rouhi päälle vielä suklaarouhetta.