Vihdoinkin alkaa päivä paistaa tähänkin risukasaan, ja aletaan koko konkkaronkka olla terveitten kirjoissa. Kausi-influenssa yhdistettynä noroviruksen kanssa ei ole kivaa, sen voin sanoa!
......
Päätin sunnuntain kunniaksi tehdä vadelmilla täytetyn bostonkakun.
Pullataikina:
3 dl maitoa
1,2 dl sokeria
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
1,5 tl kardemummaa
1 ps kuivahiivaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
Väliin:
n. 200 g vadelmia (johon sekoitetaan 2 rkl perunajauhoja)
n. 50 g margariinia
sokeria
(kanelia)
Päälle sokerikuorrutetta. Käytin tällä kertaa valmistuubissa olevaa, kun sattui sellainen kaapissa olemaan.
- Tee pullataikina ja kohota.
- Kauli sen jälkeen taikina suorakulmion muotoiseksi levyksi.
- Levitä sille pehmeä/sula margariini, ripottele kanelia ja reilusti sokeria. Levitä lopuksi vadelmat (itse sekoitin mössömäiseksi). Älä levitä vadelmia ylä- ja alareunaan saakka, ettei tursuile yli.
- Rullaa levy, ja leikkaa terävällä veitsellä 11-12 osaan.
- Nostele 26 cm halkaisijalta olevaan irstopohjavuokaan. Jätä paloille hieman väljyyttä.
- Kohota. Paista sen jälkeen n. 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 35 min.
- Anna jäähtyä, ja kuorruttele.
Maistuvia hetkiä!
Kommentit