Vihdoinkin alkaa päivä paistaa tähänkin risukasaan, ja aletaan koko konkkaronkka olla terveitten kirjoissa. Kausi-influenssa yhdistettynä noroviruksen kanssa ei ole kivaa, sen voin sanoa!

......

Päätin sunnuntain kunniaksi tehdä vadelmilla täytetyn bostonkakun.



Pullataikina:

3 dl maitoa

1,2 dl sokeria

1 kananmuna

3/4 tl suolaa

1,5 tl kardemummaa

1 ps kuivahiivaa

n. 8 dl vehnäjauhoja

100 g margariinia

Väliin:

n. 200 g vadelmia (johon sekoitetaan 2 rkl perunajauhoja)

n. 50 g margariinia

sokeria

(kanelia)

Päälle sokerikuorrutetta. Käytin tällä kertaa valmistuubissa olevaa, kun sattui sellainen kaapissa olemaan.

- Tee pullataikina ja kohota.

- Kauli sen jälkeen taikina suorakulmion muotoiseksi levyksi.

- Levitä sille pehmeä/sula margariini, ripottele kanelia ja reilusti sokeria. Levitä lopuksi vadelmat (itse sekoitin mössömäiseksi). Älä levitä vadelmia ylä- ja alareunaan saakka, ettei tursuile yli.

- Rullaa levy, ja leikkaa terävällä veitsellä 11-12 osaan.

- Nostele 26 cm halkaisijalta olevaan irstopohjavuokaan. Jätä paloille hieman väljyyttä.

- Kohota. Paista sen jälkeen n. 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 35 min.

- Anna jäähtyä, ja kuorruttele.

Maistuvia hetkiä!