Muistui yht'äkkiä mieleen tämmöiset täytetyt patongit vuosien takaa. Pakkohan niitä oli sitten iltapalaksi saada Jauhojen määrää en uskalla arvioida tarkemmin, kun minulla on sellainen tapa etten mittaile, vaan sormituntumalla mennään. Pitää ensi kerralla mitata.


4 dl maitoa

1 ps kuivahiivaa

2 tl sokeria

2 tl suolaa

kourallinen leseitä oman maun mukaan

vehnäjauhoja/ sämpyläjauhoja

1 dl öljyä

Täyte:

1 paprika

2 porkkanaa

pala purjoa

2 valkosipulinkynttä

2 tl oreganoa


100 g kinkkusuikaleita

3 dl juustoraastetta

 

- Tee patonkitaikina, ja kohota se.

- Raasta sillä aikaa täytteen kasvikset, ja freesaile pannussa. Lisää mukaan murskatut valkosipulinkynnet ja oregano.

- Jaa taikina neljään osaan ja kauli sopivan paksuisiksi levyiksi. Levitä kasvistäyte, kinkkusuikaleet ja juustoraaste levyille, ja rullaa kiinni. Jätä liitoskohta alle. Leikkaa leipiin vinoja viiltoja, ja kohota patongit.

- Paista leipiä 225 asteessa 12-15 min.

(Näihin on tosi helppo soveltaa omia täytteitä jos haluaa vaihtelua. Ajattelin seuraavalla kerralla kokeilla tomaatti-rucola- vuohenjuusto -täytteellä. )